dijous, 26 de maig del 2016

Per què els flamencs són roses?

Sabíeu que els flamencs no tenen aquest color rosa des del seu naixement? Si no que l’adquireixen a mesura que es fan adults. Quan neixen aquests, són d’un color gris, negre o marró. 

El color és donat pels carotenoides presents en la barreja de petits crustacis, algues i bacteris dels quals s’alimenten. Per tant un flamenc que s'alimenta bé i és saludable és de color rosa lluminós a vermell i un blanc o pàl·lid està generalment malalt o ha patit de manca de menjar.
 *Carotenoides: substàncies químiques que només produeixen els éssers vius que fan la fotosíntesi, com les algues o bacteris . Són roses, vermells i taronges. Els minúsculs crustacis que es menja el flamenc contenen aquest pigment perquè han ingerit bacteris o algues que els sintetitzen.

Si aneu en un zoològic, podreu veure que sovint els flamencs  perden aquest color tan vistós. Això és perquè els aliments que els donen allà no contenen carotenoides. Encara que, darrerarment en alguns zoològics del món ja han començat a posar aquesta substància química en l’aigua o l’aliment d’aquest animal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada