Sabíeu
que els flamencs no tenen aquest color rosa des del seu naixement? Si no que l’adquireixen
a mesura que es fan adults. Quan neixen aquests, són d’un color gris, negre o
marró.
El
color és donat pels carotenoides
presents en la barreja de petits crustacis, algues i bacteris dels quals s’alimenten.
Per tant un flamenc que s'alimenta bé i és saludable és de color rosa lluminós
a vermell i un blanc o pàl·lid està generalment malalt o ha patit de manca de
menjar.
*Carotenoides:
substàncies químiques que només produeixen els éssers vius que fan la
fotosíntesi, com les algues o bacteris . Són roses, vermells i taronges. Els
minúsculs crustacis que es menja el flamenc contenen aquest pigment perquè han
ingerit bacteris o algues que els sintetitzen.
Si aneu en
un zoològic, podreu veure que sovint els flamencs perden aquest color tan vistós. Això és perquè els aliments que
els donen allà no contenen carotenoides. Encara que, darrerarment en alguns
zoològics del món ja han començat a posar aquesta substància química en l’aigua
o l’aliment d’aquest animal.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada